Je kinderen vermaken zonder een telefoon, televisie of iPad: een lastige kwestie voor veel ouders. Jouw kind lijkt wel te zijn vastgeplakt aan zijn of haar scherm. Voor je het weet krijgt jouw kindje vierkantje ogen van het vele televisiekijken, en dit moet je natuurlijk voor zijn. Je kan je kind naar buiten sturen om samen met hem of haar naar de speeltuin te gaan, maar het is ook fijn dat je kindje je zonder jou kan vermaken. Daarnaast regent het nogal vaak in Nederland, dus je kan maar beter goed voorbereid zijn door een aantal knutselspullen klaar hebben liggen waar je kindje gelijk mee aan de slag kan. Hieronder vind je een aantal ideetjes waar jij je kind mee kan vermaken op een regenachtige dag!

Strijkkralen

Een traditionele knutselactiviteit die nooit gaat vervelen: dat is strijkkralen. Je kindje zal eerst alle kralen moeten sorteren, om vervolgens te bedenken wat hij of zij gaat maken. Je hebt pakketten met voorbeelden en specifieke vormpjes, zoals een aantal Disneyprinsessen, of bijvoorbeeld diverse soorten fruit. Er is dus genoeg om te maken, zolang je er maar de tijd voor neemt. Het is daarom een zeer goede activiteit als jij een lange vergadering hebt en je kindje zich verveelt: schotel hem of haar wat strijkkralen voor, en voilà!

Verven

De meeste kindjes zijn dol op alles wat met verf te maken heeft en waarbij ze vies kunnen worden. Lekker kliederen met verschillende kleuren: ze zijn er dol op! Een creatieve manier om wat verf op papier te krijgen, is door je kindje zijn voet in de verf onder te dompelen. Daarna zet je je kindje met zijn beide voeten op papier en maak je verschillende afdrukken. Zo kan je een lieveheersbeestje maken van de voet, of juist een eng monster. Je kan er alle kanten mee op!

Ketting rijgen

Een ketting maken met huishoudartikelen, dat is pas echt origineel! Zo kan je van harde pasta prima een ketting maken. Je kindje kan de pasta eerst verven of inkleuren, en vervolgens aan een touwtje rijgen (kies bijvoorbeeld voor de pastasoort penne, waar een gat in zit, zodat je makkelijk kan regenen). Het is een simpele activiteit waar een dreumes al mee uit de voeten kan, en bovendien zijn er geen gevaarlijke apparaten nodig (zoals een schaar). Een kindvriendelijke activiteit waar ze veel plezier aan zullen beleven!

Een dier van een wc-rol

Wc-rolletjes zijn het ultieme knutselmateriaal. Zo kan je bijvoorbeeld een lief konijntje maken van zo’n wc-rol als je diverse velletjes papier tot je beschikking hebt. Koop daarna wat pomponnetjes zodat je zo het kontje van het konijntje kan maken, dat maakt het helemaal af. Een lastig klusje, dus vooral iets voor de wat oudere kinderen!

Comments are closed.