De zomer komt er weer aan. We merken dat de temperaturen stijgen, de zon zich vaker laat zien en het langer licht wordt. Heerlijk! Dat betekent ook dat we weer heerlijk de tuin in kunnen duiken. Maar puntje bij paaltje zie je je kinderen op een mooie dag toch weer stiekem naar binnen gaan. Zo jammer, want de buitenlucht is juist goed voor een opgroeiend kind. Lekker bewegen doet wonderen voor zijn humeur (en de jouwe). Gelukkig zijn er genoeg kinderen waarop jij je kind kunt stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Hieronder zetten we de leukste activiteiten in eigen tuin op een rij. 

Met water spelen 

Water doet het altijd goed op een zonnige dag. Kinderen kunnen zich hier uren mee vermaken. Je hebt ook niet veel nodig. Een waterpistool kopen is al genoeg voor een hele dag speelplezier. Helemaal leuk als er andere buurkindjes of broertjes en zusjes meedoen met het gevecht. Zo wordt het gegarandeerd een dolle boel. 

Ben je toch op zoek naar een wat rustiger spel? Dan is een watertafel ook een goed idee. Deze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt er bovendien ook zelf één maken. Veel heb je immers niet nodig. 

Als het een zeer warme dag is, kun je ook nog overwegen om een opblaaszwembad te kopen. Deze passen tegenwoordig vrijwel in elke tuin, omdat ze in diverse maten verkrijgbaar zijn. Je hebt zelfs zwembaden die heel groot en diep zijn, zodat er echt in gezwommen kan worden. Deze kunnen doorgaans ook de hele zomer in de tuin blijven staan. Bepaal zelf welk formaat de voorkeur heeft. 

Tuinieren 

De lente is de perfecte tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Bij droogte moeten de plantjes elke dag water krijgen, misschien wil je er zelfs wel een paar nieuwe bij planten en er is vast nog veel meer wat je kunt doen. Voor kinderen is dit vaak een groot feest. Zeker als ze echt met veel dingen mogen helpen. 

Heeft je kind veel interesse in tuinieren? Dan zou je ook nog kunnen overwegen om hem of haar een eigen moestuintje te geven. Dat zorgt niet alleen voor extra verantwoordelijkheid, maar is ook nog eens een leuke buitenactiviteit die hij regelmatig moet doen. Zo gaat je kind vanzelf meer naar buiten. 

Een eigen plekje creëren 

Kinderen vinden het heerlijk om zich af en toe terug te trekken. Even een plekje voor zichzelf. Geen last van vervelende broers of zussen en ouders. Verzamel daarom samen een aantal grote takken en laat hem eerst een eigen hut bouwen. Hier gaat al heel veel werk en aandacht in zitten. Je kunt het hem ook gemakkelijk maken door een tipi tent te gebruiken. Zet deze op in de tuin en maak het vanbinnen helemaal knus met kussentjes en dekentjes. Leg er een stapel boeken of spelletjes naast en je kind kan zich gerust uren vermaken. 

Comments are closed.