“Mama, wanneer gaan we nou op vakantie? Mama, wanneer gaan we nou iets leuks doen?” Dit zijn twee heel herkenbare vragen voor moeders met kinderen in de leeftijd van zes jaar. Deze kinderen zijn snel verveeld, zeker in de lange zomervakantie, en het is aan jou de taak om deze verveling weg te nemen. Je moet enorm creatief uit de hoek komen om jouw kindje zes weken lang volledig te vermaken met een stuk speelgoed, dus het verstandig om af en toe eens een dagje erop uit te gaan met je kind en/of partner. Op deze manier kom je even weg uit die dagelijkse sleur en je dagelijkse omgeving. Op deze manier kan jij je batterij even opladen (24/7 werken is enorm slecht en een burn-out ligt op de loer) en jouw kind kan zich naar hartelust vermaken tijdens die gave activiteit. Maar, wat zijn nou geschikte activiteiten om te ondernemen samen met je kind? Hieronder vind je een lijst van een aantal ideeën, zodat jij niet met een bek vol tanden staat als jouw kindje je vraagt om samen iets leuks te doen. Kies gewoonweg een van onderstaande activiteiten uit, en klaar is kees!

Nemo in Amsterdam

Het is mooi meegenomen als een uitje leerzaam en leuk tegelijkertijd is. Dat is heel lastig, maar het is geen onmogelijke opgave. Je komt dan al snel uit bij een museum, aangezien hier het educatieve aspect het duidelijkst is. Een doorsnee museum is heel veel kunst en veel saaie verhalen, althans, dat vinden veel kinderen in ieder geval. Een museum dat wel in de smaak valt bij kinderen, is Nemo. Dit sprankelende museum is het walhalla voor kinderen: ze hoeven niet alleen met hun ogen te kijken, maar ze mogen dit keer ook hun andere zintuigen gebruiken! Dat is voor veel kinderen het ultieme geluk. Ze kunnen zichzelf leren optrekken door verschillende katrollen te gebruiken, maar ook een grote zeepbel om zichzelf heen maken en de eerste beginselen van het vak scheikunde leren. Een topuitje!

Indoor schaatsen of skaten

Ook al is het totaal het seizoen niet: je kan alsnog lekker gaan schaatsen met je kindje in hartje zomer in een of andere indoor schaatsbaan. Als het dan eindelijk winter in Nederland is, en het natuurijs is hard genoeg, dan weet je kind in ieder geval hoe hij of zij moet schaatsen. Wellicht nog met een stoel, maar de eerste schaatsbewegingen zijn in ieder geval geleerd, zodat je kind vooruit kan komen op het ijs. Als je dit te koud vindt in de zomer, dan moet je naar een indoor skatebaan verkassen. Hier kan je kindje van die ene spannende halfpipe met een stoer skateboard. Gaaf!

Comments are closed.