Een uitje is de ideale manier om de vakantie door te brengen op ludieke wijze: de hele tijd thuis blijven zitten is geen optie voor jonge kinderen, dit gaat op den duur enorm vervelen. Je kindje zal jou gaan storen tijdens die ene lastige vergadering, iets wat allesbehalve fijn is. Het is daarom verstandig om jouw kind af en toe mee te nemen uit huis, om ervoor te zorgen dat hij of zij zich niet onwijs gaat vervelen. Je kind kan immers ook niet echt met vriendjes spelen, want de kans is groot dat die allemaal op vakantie zijn. Je kan ook allemaal uitjes in Nederland doen, zo heb je ook een soort van vakantie gemaakt in eigen land. Jouw kind zal hier waarschijnlijk de voorkeur aan geven, omdat het zo minder lang in de auto hoeft te zitten. Bovendien kan jij zo beter je werk bijhouden: een win-winsituatie! Maar, welke uitjes zijn dan leuk om te doen met je kind? Dat lees je hier!

De kinderboerderij

Dat een uitje niet per se duur hoeft te zijn, dat bewijst de kinderboerderij. De kinderboerderij is een gezellige, down-to-earth plek waar je eventjes lekker kan rondrennen zonder dat je iemand stoort. Daarnaast kan je jonge biggetjes aaien en geitjes voeren, evenals de bloemen- en bijentuin bezoeken. Het is een leuke plek waar je helemaal jezelf kan zijn, maar ook nog eens een educatieve plek. Je leert over de herkomst van de eend en waarom kippen eieren leggen. Daarnaast zijn er vaak ook vogels en knaagdieren zoals cavia’s en konijnen. Jonge kinderen zijn dol op dieren: die kijken hun ogen uit op de kinderboerderij! Het leerzame aspect is mooi meegenomen!

Ziplinen boven de zee

Is jouw kindje avontuurlijk aangelegd? Dan is ziplinen in Scheveningen boven de zee helemaal iets voor hem of haar. Dit is een vrij nieuw uitje dat sinds een paar jaar kan, maar het is ongelooflijk gaaf en een unieke ervaring voor jong en oud. Je ziet de prachtige pier van Scheveningen met het hoge reuzenrad, en daar ga je dan vervolgens een spannend avontuur beleven. Het is een vrij korte activiteit van zichzelf, maar je kan natuurlijk er een dagje strand van maken door handdoeken en badkleding mee te nemen. Daarnaast is de boulevard onwijs gezellig en kan je heerlijk lunchen of dineren in een van de vele beachbars. Een topdag!

Een fietstocht door het bos

Lekker de natuur in, dat is voor iedereen leuk. Ontdek al het moois dat Nederland te bieden heeft, door met een fiets op pad te gaan en een spectaculaire route in het bos te rijden. Als je nou ook nog eens spullen meeneemt zodat je onderweg heerlijk in het zonnetje kan picknicken, is de dag helemaal compleet!

Comments are closed.