De meeste kinderen zitten in de vakantie uren achter een beeldscherm. Een nieuwe serie, een computerspel of toch een bepaalde app: alles wat interactief is, trekt de aandacht. Ze lijken wel verslaafd aan hun mobiele apparaat of gadget, en ze vergeten totaal wat er om hen heen gebeurt. Dat is zonde, want zeker in de zomer is het heerlijk om eventjes buiten de benen te strekken en een frisse neus te halen. Het is daarom goed om je kinderen af en toe mee op sleeptouw te nemen, omdat ze anders hoogstwaarschijnlijk nooit meer het daglicht zullen zien. Een manier om je kinderen op te trommelen voor iets leuks, is door een uitje met ze te gaan doen. Op deze manier kan je ze eenvoudig enthousiasmeren voor een activiteit buitenshuis!

Een escaperoom

Een manier om de zintuigen van je kinderen goed te prikkelen, is door een mysterieuze escaperoom met ze te doen. Hierin ga je met je kinderen een echt avontuur aan, omdat je samen moet werken om uiteindelijk te ontsnappen uit de escaperoom. Je krijgt allereerst een spannend verhaal te horen en je zit gelijk in je rol: je moet het raadsel oplossen zodat alles weer op zijn pootjes terechtkomt. Een uniek uitje waar kinderen nog lang over zullen napraten, zeker omdat alles zo spannend en dramatisch gemaakt wordt. Jouw kind waant zich in een andere wereld!

Een pretpark

In Nederland barst het van de attractieparken voor verschillende leeftijden. Zo is de Efteling een fantastisch park voor de hele familie, en is er voor ieder wat wils te vinden. Walibi Holland is geschikter voor de grotere kinderen, aangezien hier veel enge attracties zijn zoals achtbanen en hoge zweefmolens. Dit vinden de kleintjes toch iets te eng. Gelukkig kan je in de Efteling ook naar het Sprookjesbos of naar een vrolijke attractie zoals Droomvlucht of Carnavalfestival. In zo’n attractiepark is altijd wel iets nieuws te zien, en het is niet iets wat je op dagelijkse basis doet. Jouw kind zal zijn of haar ogen uitkijken in zo’n gaaf park!

Een dierentuin

Een dierentuin doet het altijd goed bij kinderen. De meeste kindjes zijn dol op dieren en vinden het geweldig om eens een exotisch dier zoals een leeuw in het echt te zien, in plaats van op plaatjes in boeken. Ze hoeven nu niet meer hun fantasie gebruiken: zo ziet een leeuw er in het echt uit. Heel spannend om zo’n imponerend roofdier in het echt te zien, zeker voor kinderen. Daarnaast is het ook nog eens heel educatief uitje, omdat in de dierentuin altijd bordjes met informatie staan over het dier en het verblijf. Een leerzaam uitje dat zeker in de smaak valt!

Comments are closed.