Stilzitten is voor veel kinderen een behoorlijk lastige opgave. Ze hebben ontzettend veel energie en rennen er het liefste op los. Helaas is dat niet altijd mogelijk en moeten ze soms eventjes op hun billen blijven zitten. Dat ronddartelen moet even worden uitgesteld, nu moeten ze braaf even stil zijn en van de vlucht of rit genieten. Dat is voor de meeste kinderen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Geen geluid maken en je mond dichthouden, dat is best wel moeilijk voor zo’n jong kind. Probeer hem of haar het wat gemakkelijker te maken door onderstaande tips toe te passen, zodat jouw kindje niet alles alleen hoeft te doen. Op deze manier is het voor iedereen een plezierige reis, en hoef je niet geïrriteerd met je vakantie te beginnen. Een vrolijke vakantie gewenst voor iedereen!

Zorg voor voldoende snacks en drinken

Je kleine spruit heeft vaak trek en dorst. Je zal merken dat hij of zij snel zal gaan zeuren omdat hij of zij graag een snoepje of een slokje water wil. Het is misschien handig om de snacks deels op de achterbank te bewaren, zodat je kindje zelf een stukje fruit kan pakken als hij of zij honger heeft. Wellicht is het slimmer om de ietwat ongezondere snacks bij jou voorin te bewaren, zodat je kindje zich niet helemaal vol kan proppen met gummie-beertjes of andere ongezonde troep. Straks is hij of zij misselijk en spuugt hij de hele achterbank of de vliegtuigstoel onder. Dan ben je nog veel verder van huis!

Geef kleine cadeautjes om ze zoet te houden

Je kind paaien met cadeautjes, dit moet je normaal gesproken niet doen, maar tijdens een lange autorit of vlucht is het een goed idee om af en toe een cadeautje de kant van je kindje op te schuiven. Je kind verdient natuurlijk alleen een cadeautje als hij of zij zich goed heeft gedragen en niet al te veel overlast heeft veroorzaakt. Op deze manier kan hij of zij met zijn of haar nieuwe speelgoed spelen en rustig blijven zitten!

Maak voldoende stops

Jouw kind moet gewoon af en toe zijn of haar benen strekken. Jij en degene achter het stuur (je partner of jijzelf) moeten voldoende pauzeren omdat de kans op ongelukken anders veel groter wordt. Gun jezelf dus af en toe een fijne break en laat je kindje lekker rondrennen over het grasveld zodat hij of zij zijn energie kwijt is als je weer met de rit begint. In het vliegtuig is het natuurlijk lastiger om je benen af en toe te strekken, maar je kan natuurlijk ook naar het toilet wandelen en tussen de rijen door heen en weer lopen. Jouw passagiers zullen vast begrijpen dat je met zo’n jong kind er even tussenuit moet.

Comments are closed.