Voor veel ouders is dit een ware nachtmerrie: een dag voor de verjaardag van jouw kindje erachter komen dat je vergeten bent een traktatie in elkaar te draaien. Jouw kindje moet met lege handen naar school op zijn of haar verjaardag. Dit wil je je kindje natuurlijk niet aandoen, aangezien dit een behoorlijke traumatische ervaring kan zijn. Je moet in de avond nog snel op zoek naar een simpel recept en een eenvoudig knutselwerkje zodat jouw kindje in volle glorie zijn of haar verjaardag kan vieren de volgende dag, met een waanzinnige traktatie! Maar, welke traktaties kan je in een handomdraai creëren zonder hier al te veel moeite voor te hoeven doen? Dat lees je hier: deze traktaties stelen de show, en zijn ook nog eens easy om te maken. Heerlijk!

Angstaanjagende monsterpopcorn

Is jouw kindje dol op griezelen? Dan is deze duizelingwekkende monsterpopcorn de traktatie om jouw kindje helemaal gelukkig te maken. Een voordeel van popcorn is dat je het eenvoudig zelf kan poppen thuis, en dat het ook niet heel ongezond is. Dat is volgens veel scholen een belangrijke voorwaarde, aangezien er tegenwoordig steeds meer kinderen overgewicht hebben. De monsterpopcorn kost weinig tijd om te maken: je begint om wat popcorn in een pan te poffen. Daarna maak je een soort glazuur van poedersuiker, water en groene kleurstof. Je stopt de popcorn in een grote bak en giet hier vervolgens het glazuur overheen. Laat dit hard worden zodat de popcorn een knapperig laagje krijgt. Daarna verdeel je de popcorn over kleine plastic bekertjes en dan doe je er voor het leuke effect nog wat eetbare oogjes op, zodat het echt lijkt alsof de popcorn je aankijkt. Et voilà, je traktatie is af!

Sushi van banaan en chocolade

Een traktatie is pas echt leuk, als het op iets lijkt uit het echte leven. Zo is deze traktatie een voorbeeld van zoiets, omdat deze traktatie lijkt op de snack sushi. Sushi wordt normaal gesproken gemaakt van zeewier en rijst, met gerookte zalm, komkommer of avocado. Dat is natuurlijk geen lekkere traktatie voor kinderen, daarom is het een slecht idee om hen dit voor te schotelen. Daar gaat je kindje geen punten mee scoren! Gelukkig is deze variant wel heel lekker. Eerst bak je wat pannenkoeken volgens oud-Hollands recept. Deze pannenkoeken smeer je daarna in met chocoladepasta zodat ze lekker romig worden. De combinatie pannenkoek en chocolade werkt heel goed, en zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij jonge kinderen. Als laatste moet je een banaan pellen en deze in plakjes snijden. Daarna snijd je de pannenkoek in repen rolt deze op. Pak een satéprikker en spies daar een stukje pannenkoek aan dat een plakje banaan omringt. Heerlijk!

Comments are closed.