Je kindje wordt binnenkort vijf jaar. Hij of zij is jouw alles en je hebt de hele wereld voor hem of haar over. Je zou willen dat je een geldboom in je tuin had staan waar je elke keer een paar biljetten van kan plukken, om een fantastisch cadeautje voor jouw allerliefste schat te kopen. Helaas bestaan er geen geldbomen en zal je het moeten doen met jouw eigen bankrekening en portemonnee. Gelukkig hoeft een leuk cadeau niet een fortuin te kosten, aangezien de meeste kinderen al enorm blij zijn met een creatief stuk speelgoed. Maar, de hamvraag is, welk soort speelgoed is nou geschikt voor een vijfjarig kind? Je hebt waarschijnlijk wel een idee, maar het is leuk om ook nog andere ideeën op te kunnen doen. Haal uit het artikel hieronder inspiratie en verras jouw liefste kind met een fantastisch stuk speelgoed op zijn of haar verjaardag!

Barbies

Als jij een vijfjarige dochter hebt, dan is een Barbie het ultieme cadeau. Jouw dochter kan haar hele fantasie hierop loslaten en hiermee naar hartenlust spelen met eventuele vriendjes of vriendinnetjes. Je kan haar ook nog meer verwennen door een uitbreidingsset te kopen met bijvoorbeeld een auto, huis of een paard. Op deze manier kan ze nog meer verhalen en scenario’s bedenken en zal ze nog meer uren zoet zijn met dit leuke stuk speelgoed. Een gegarandeerd succes!

Playmobil of Lego

Een vrij genderneutraal cadeau is een pakket Playmobil of Lego. Dit is een soort bouwpakket van kleine blokjes dat je kindje zelf helemaal in elkaar moet zetten. Het is dus niet alleen een onwijs gaaf cadeau om te krijgen als kind, het stimuleert ook nog eens de fijne motoriek van jouw kindje en daagt hem of haar uit out of the box te denken. Mocht jouw kindje het te moeilijk vinden, kan je ook nog voor Duplo kiezen. Dit is ongeveer hetzelfde, maar voor een wat jongere leeftijd geschikt.

Een stoere skelter

Buitenspelen is altijd goed. Lekker buiten rondrennen om alle energie uit het lichaam te krijgen, of lekker aan het klimrek hangen om de moeilijkste trucjes te doen. Buiten is voor veel kinderen the place to be! Daarom is het leuk om een stuk speelgoed te geven voor buiten. Een gave skelter is een goed voorbeeld van een stuk speelgoed dat je buiten kan gebruiken. Met zo’n ruige skelter steelt jouw kindje de show op straat!

Een interactief spel

De leeftijd vijf jaar is een lastige leeftijd. Kinderen van deze leeftijd denken dat ze al heel volwassen zijn, maar dat valt in de werkelijkheid nog vies tegen. Ze vinden het leuk om met volwassenen te spelen, en dé manier hiervoor is door gezamenlijk een spelletje te doen. Een potje kaarten of beverbende is nooit verkeerd!

Comments are closed.