Veel kinderen hebben tegenwoordig te weinig beweging. Niet alleen zitten ze een hele dag op een stoel als ze op school zijn, maar ook wanneer ze thuis zijn bewegen ze zelden. Een trend die zich helaas flink heeft ingezet met de opkomst van het internet. Kinderen spenderen nu meer tijd door met online gaming, hun tablet of smartphone in plaats van buiten te spelen of sporten. Niet onlogisch dus dat er steeds meer kinderen kampen met overgewicht of op jonge leeftijd al gezondheidsproblemen hebben. Gezond leven begint van jongs af aan. En dus is het als ouder je verantwoordelijkheid om de juiste sport te vinden voor je kind. Een sport waarbij ze zowel gezond zijn als hun passie in kunnen vinden.

Voetbal

Voetbal is ongetwijfeld een van de meest populaire sporten onder jongeren. Het kan al worden beoefend van een leeftijd vanaf vier jaar. Voetbal was altijd al een populaire keuze, maar dat is nog gegroeid door stervoetballers als Messi en Ronaldo die nu bij velen van deze jonge generatie een idool zijn.

Voetbal heeft veel voordelen. Spelen als een team zorgt ervoor dat ze later op hun werk ook makkelijker kunnen samenwerken. Daarnaast heeft het ook fysieke voordelen zoals het winnen van spierkracht, het vermijden van overwicht en cardiovasculair uithoudingsvermogen.

Zwemmen

Zwemmen is de ideale sport voor wie niet noodzakelijk competitief is ingesteld. Daarnaast is zwemmen een erg nuttige vaardigheid en belast het het lichaam niet op een verkeerde manier. Zwemmen kan ook helpen tegen hoogtevrees en watervrees.

Zwemmen vergroot de longcapaciteit door ademhalingsbeheersing te leren in het water en je lichaam wint ook aan spiermassa door verschillende slagstijlen te combineren.

Fietsen

Kinderen zijn gek op fietsen. Van vroeg af aan willen ze dan ook al hun eigen fiets hebben. Ook de wielersport is een populaire sport door sportwedstrijden als de Tour de France.

Door veel te fietsen kan je kind leren hoe het zich moet gedragen in het verkeer. Daarnaast is fietsen ook goed voor het uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Fietsen kan zowel in team als alleen worden beoefend. In team leren ze met anderen omgaan en sociale vaardigheden opbouwen. De fysieke voordelen zijn misschien nog groter. Zo zorgt fietsen voor veel spierkracht in de benen en verbetert het behouden van balans en je reflexen.

Hardlopen

Hardlopen is misschien wel de beste sport als je hoopt dat ze een gezonde levensstijl aanhouden. Daarnaast is het ook een goedkope sport omdat je niets meer nodig hebt dan een loopoutfit en loopschoenen.

Hardlopen is goed voor je uithoudingsvermogen, het vergroot de spierkracht en ook het doorzettingsvermogen. Daarnaast is regelmatig lopen in verschillende weersomstandigheden goed voor het opbouwen van je immuniteit.

Comments are closed.